HTML

Ji'nan Orange Lodge

11 hónapom Ji'nanban

Friss topikok

Linkblog

But a man must be blind for to make up his mind, / To go to sea once more.

2009.04.04. 10:05 orangeman

Hát az utazásról nem írok részletes beszámolót, mert az régen volt, meg különben is nem nagy kedvem van ...és akkor felkeltem, elmentem ide meg oda.. bejegyzést írni.

Nagy vonalakban.

  • Peking nagyon klassz város. Teljesen élhető, barátságos hely. Legalábbis kínai viszonylatban.
  • A pekingi turistalátványosságok se rosszak, csak az a baj velük, hogy mindegyik ugyanolyan. A nagy fal tényleg nagy, de igazából egy fal. De azért megéri megnézegetni őket, kivéve az 颐和园-t mert oda tényleg csak parkjegyet érdemes venni. (Az is épp elég drága.)
  • Pekingben minden vackot baromi olcsón meg lehet venni, ha tudsz alkudni. Jó dolgokat is olcsón árulnak. Sajna a nyelvkönyvek drágák és még alkudni sem lehet rájuk.
  • A pekingi kacsa nagyon jó étel, megéri kipróbálni.
  • Guilin és Yangshuo is klassz hely, de a csalókkal vigyázni kell. (Különös tekintettel Thomas Li-re a XiJie Hostelből.)
  • A Logjishenget mindenképpen jó megnézni.

A második félév sokkel nehezebb, mint az első, több szó, nagyobb hajtás. Illetve lenne, ha Hou tanárnő végre összekapná magát az órákon. Már többen lázadznak is, hogy ennyire nem bír tanítani, meg hogy kérjünk új tanárt, amiben van is valami.

Előnye viszont az a második félévnek, hogy ha valaki kínaiul beszél hozzám azt többé-kevésbé megértem, így sokkal könnyebb emberekkel  beszélgetni. Holnap például találkozom egy kínai barátommal, aki remélem megtanít egy kicsit klasszikus kínaiul. Persze ő is angolul akar tőlem tanulni, de az ő angolja nagyon gyenge, úgyh valszeg kínaiul beszélgetés lesz belőle.

Isten óvja a Királynőt!

2 komment

Címkék: nyelv peking úton barát kínaiak

A bejegyzés trackback címe:

https://jinanlodge.blog.hu/api/trackback/id/tr661045403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KGX 2009.04.13. 11:55:07

Jó Neked, hogy voltál Pekingben. Tényleg olyan drága a pekingi kacsa?

webmunkas 2009.10.28. 20:27:13

Szevasz! Hallottam, hogy kínaiul tanulsz, de nem tudtam, hogy kint is vagy! Látom nagyon alapos vagy a tanulmányaidban, de már akkor is ilyen voltál, amikor a 5. általánosban fejből toltad a Walesi Bárdokat :P
Hajrá, sok sikert, király a blog!

(Ja mellesleg Kuti Tamás voltam talán még emlékszel :D)
süti beállítások módosítása